دسته : -پاورپوینت
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 13247 KB
تعداد صفحات : 48
بازدیدها : 143
برچسبها : دانلود پاورپوینت
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپاورپوینت بررسی شیوه پارتی
شیوه پارتی
پس از حمله اسكندر، یونانیها تلاش داشتند كه به گونهای سلیقه وفرهنگ خود را به ایرانیان تحمیل كنند، اسكندر برای رسیدن به این هدف، مخصوصاً در ایران فرمان داد تا ده هزار تن از سربازان و سرداران او با زنان ایرانی ازدواج كنند و خود نیز از میان شاهزادگان و نجیبزادگان ایرانی دو دختر را به همسری برگزید. همچنین او سیهزار تن از كودكان ایرانی را در میان سپاه خود قسمت كرد تا زیردست مقدونیان و یونانیان پرورده شوند و فنون جنگی و زبان یونانی را از آنان فراگیرند. با این همه برخلاف اقوامی كه در چنین شرایطی فرهنگ حاكم را میپذبرفتهاند، ایرانیان تن به این عمل ندادند.
باید گفت معماری پیشرفتهترین هنر یونانی است و به خاطر ظرافت و نظم و تزئینات ویژه آن، در طول تاریخ معماری اروپا در چندین دوره از آن تقلید شده است، البته این خصوصیات خدمتی به تنوع نمیكرده و سرانجام، معماری از قاعدههای به دست آمده پا فراتر نمیگذاشته و از همین رو تكرار در طرح و شكل ساختمانهای یونانی فراوان است. برای نمونه در زمان ساسانیان دو ساختمان را نمیتوان یافت كه در طرح كاملاً همانند به هم باشند، هر كدام ویژگی خود را دارند و این از ویژگیهای معماری ایران و در اینجا شیوه پارتی است.
در این ساختمانها از اصل « جفت» و « پد جفت» یا به گفته دیگر، « قرینگی» و «ناقرینگی» بهرهگیری شده است. به نظر میرسد در ساختمانهایی كه برای نیایش ساخته شدهاند، مانند مهرابهها (كه نیایشگاه آئین مهری بود) و كاخهای پذیرایی كه میبایست در آنها دید انسان به یك نقطه معطوف و متوجه بشود از جفت یا قرینگی بهرهبری، ولی برعكس در ساختمانهایی كه با كاركرد مسكونی مانند خانه و كاخها كه باید تنوع ایجاد كرده، از پد جفت یا همان ناقرینگی بهرهبردهاند و این كار را سازندگان ایرانی به بهترین نحو انجام دادهاند. این ویژگی را در كاخ سروستان میتوان یافت. (شكل كاخ سروستان)
تزئینات معماری پارتیان
در معماری پارتی تزئیناتی مانند نقاشی و گچری وسیعاً به كار گرفته میشده است. گچبریهای كوه خواجه و نقاشیهای دیواری با رنگهای مختلف و گوناگون حكایت از تزئین بخش داخلی ساختمانها دارد و این نمونه تزئینات گچبری با طرحهای هندسی و گیاهی بعداً در دوره ساسانی و از آن پس در دوره اسلامی مورد استفاده فراوانی قرار گرفت. nاما در تزئینات بیرونی بناها باید سنگكاری و طاقنما، نیمستونها و ماسكها و یا صورتكهایی نام برد كه در كاخ هترا در الحضر به زیباترین شكل ممكن به كار گرفته شده است. در این دوره به جای اینكه همانند دوره هخامنشی از نقوش برجسته به وفور استفاده نمایند از ماسك و صورتك در نمای بناها استفاده شده است. زیرا هم وقت كمتری میگرفته و هم از نظر اقتصادی به صرفه بوده است. شاید گستردگی امپراتوری و عدم ثبات كامل سیاسی و اجتماعی و نیز ركودی كه در هنرها پیش آمده بود موجبی برای عدم پیشرفت نسبت به معماری دوره پیشین، هخامنشیان شده است.
خرید و دانلود آنی فایل