مبانی نظری عملکرد کارکنان

مبانی نظری عملکرد کارکنان مبانی نظری عملکرد کارکنان

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 35 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 228

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13500 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری عملکرد کارکنان

مبانی نظری عملکرد کارکنان دارای 19صفحه با فرمت ورد و قابل ویرایش میباشد

مشخصات محصول:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

2-3-1- جایگاه نیروی انسانی 
نیروی انسانی مهمترین عامل تولید در شركتهای تولید تلقی می شود. به طوری كه تحقیق اهداف شركت با میزان و چگونگی فعالیت او مرتبط است . وظایف و مسئولیتهای نیروی انسانی را می توان در سطح مدیریت و كاركنان (عملیات ) دسته بندی كرد كه اهمیت و اثرگذاری اجرای وظایف و مسئولیتها در سطح مدیریت به مراتب از سطح كاركنان بیشتر است . زیرا ضمانت تداوم فعالیت شركت به میزان قابل توجهی به نحوه اجرای مسئولیت مدیران بستگی دارد. بنابراین آنچه كه مدیران انجام می دهند تاثیر قابل توجهی بر عملكرد شركت دارد.
ذكر نكات فوق ، انكار یا تكذیب تاثیر فعالیت كاركنان بر عملكرد شركت نیست بلكه بررسی میزان تاثیر آنها بر عملكرد مدنظر بوده است . تجربه تاریخی بسیاری از شركتهای موفق و ناموفق نشان می دهد كه موفقیت وشكست بسیاری از آنها به نحوه عملكرد نیروی انسانی بستگی دارد. جملگی گواهی براهمیت جایگاه نیروی انسانی در مجموعه عوامل موثر بر فعالیتهاست (رضاییان، 1372).  

2-3-2- عوامل موثر بر عملکرد و بهرهوری کارکنان

عوامل موثر بر عملکرد و بهره وری‎ ‎، به دو دسته عوامل درونی و عوامل بیرونی تقسیم‎بندی شده‎اند (سیروتا و ملتزر[1]، 2006).

2-3-2-1- عوامل درونی

این عوامل از درون سازمان، نهاد یا هر واحد دیگری بر بهره‎وری تاثیر می‎گذارند. این عوامل را می‎توان به دو دسته جداگانه عوامل سخت و عوامل نرم گروه‎بندی كرد.

عوامل سخت: شامل مواردی چون كالا، كارخانه و تجهیزات آن، نوع تكنولوژی و موارد انرژی می‎باشد كه هر چند تغییرشان در كوتاه مدت مشكل است ولی اگر بتوان به نحو موثر و كارآ از آنها استفاده نمود، موجب افزایش بهره‎وری می‎شود همان‎گونه كه پیش از این گفته شد اكثر امور دولت، ماهیت خدماتی دارند، بنابراین ذكر این عوامل كافی بوده و بحث بیشتر، ضروری به نظر نمی‎رسد.

عوامل نرم: عواملی هستند كه تا حد زیادی كنترل آن به دست مدیر بوده و با تغییر آن می‎توان بهره‎وری را بهبود بخشید عواملی مانند نیروی انسانی، انگیزش، آموزش مدیریت و روش‎های كار در این دسته جای می‎گیرند كه در زیر به تشریح مختصر آنها می‎پردازیم:

نیروی انسانی: نیروی انسانی همه افراد (كارگر، كارمند، مهندس، مدیر، كارشناس، تكنیسین) را شامل می‎شود امور دولت توسط بازوهای اداری و اجرایی انجام می‎شود و این بازوها به وسیله مجموعه‎ای از افراد (مدیر، كارگر، كارشناس و غیره) عمل می‎كند. پس می‎توان گفت مهمترین ركن نظام اداری و اجرایی، نیروی انسانی است و توان دولت‎ها به میزان و چگونگی استفاده از این نیرو بستگی دارد. استفاده صحیح از نیروی انسانی به مثابه ارزشمندترین و بزرگترین ثروت هر جامعه، به صورت مسئله‎ای حایز اهمیت، مورد توجه دولت‎ها بوده است. به عبارت دیگر، كارآیی و ثمربخشی خدمات عمومی و تامین و رفع حوایج و نیازهای جامعه، ‌به دلیل رشد فزاینده نقش و قلمرو دولت‎ها و تا حد قابل توجهی به نحوه اداره و مدیریت این ثروت و منبع حیاتی بستگی یافته است (شیخ الاسلامی، 1377: 48).

نظام اداری و مدیریت در جوامع در حال توسعه مانند ایران، به دلیل محدودیتهای ناشی از كمبود نیروی انسانی ماهر، نقش و اهمیت ویژه‎ای می‎یابد. شاید بتوان از منابع موجود فیزیكی، با انتخاب و به كارگیری شیوه‎های صحیح فنی و تكنولوژیكی مناسب، استفاده صحیح و درستی كرد، اما استفاده مطلوب از منابع انسانی و ایجاد انگیزش، روحیه تشریك مساعی و همكاری به سهولت میسرنیست. عملكرد نظام اداره عمومی به ساختار نیروی انسانی و نقش و كاركرد آن و گسترده خدمات و میزان انعطاف‎پذیری آن در قبال خواسته‎ها و نیازهای جامعه بستگی دارد. بنابراین، بهبود عملکرد نیروی انسانی باید یكی از اهداف مهم هركشور، سازمان یا نهاد تلقی شود و نیازمند برنامه‎ریزی دقیق و صحیحی است.

1- انگیزش: یكی از عوامل مهمتری كه می‎تواند تاثیر زیادی بر بهره‎وری داشته باشد، ایجاد و تقویت انگیزش نیروی انسانی است. اصولاً در طرح عامل انگیزش، جنبه‎های مادی آن (حقوق، پاداش و غیره) بیشتر مورد نظر می‎باشد. با وجودی كه ‎این جنبه می‎تواند نقش بسزایی در بهره‎وری ایفاد نماید، ولی از جنبه‎های غیر مادی آن نیز نباید غافل بود. بعضی مواقع جنبه‎های غیرمادی مانند نوع كار، ارتباط نیروی كار با مدیریت، ‌تشویق و تمجید افراد در جهت بالا بردن بهره‎وری علاقه‎مندی افراد به سازمان، نهاد یا نوع كار و نظایر آن می‎تواند نقش مهمتری نسبت به جنبه‎های مادی آن داشته باشد. اما اگر هر دو جنبه مادی و غیرمادی به طور متناسب با هم تلفیق شوند می‎توانند تاثیر زیادی در افزایش بهره‎وری داشته باشند. باكمال تاسف، ‌در كشور ما خصوصاً در دوایر دولتی، به‎ این دو جنبه كمتر توجه شده است. حقوق و دستمزد نسبت مخارج زندگی در سطح پایین قرار دارد و در اكثر جاها پاداش‎ها بر روال منطقی استوار نیست. همچنین تلاش زیادی جهت شناسایی خصوصیات روحی و اخلاقی كاركنان جهت بهره‎گیری مناسب و مطلوب از آنان صورت نمی‎گیرد. بدیهی است تمام این مسائل بر بهره‎وری تاثیر منفی داشته و خواهد داشت (عمادزاده، 1380: 43).

2- آموزش: یكی از عواملی كه می‎تواند در بهبود عملکرد نقش مهمی را ایفاد كند آموزش است. تكنیك‎های نو و طرح‎های جدید بهبود عملکرد نمی‎تواند بدون پرسنل آموزش دیده در تمام سطوح اقتصاد جامعه به طور موثر ایجاد و به كارگرفته شود برخی از مطالعات نشان داده است كه بین آموزش و بهره‎وری همبستگی مثبت بسیار قوی وجود دارد. حتی مطالعات تطبیقی پیشرفت اقتصادی بین كشورهای مختلف، نشان دهنده ‎این امر بوده كه هر كشوری كه دارای نیروی انسانی آموزش دیده است از بهره‎وری و رشد اقتصادی بالاتری نیز برخوردار بوده است. بدون هیچ اغراقی می‎توان گفت كه در بلند مدت، بهره‎وری به عنوان یك طرز تفكر مبتنی بر آموزش و فرهنگ استوار می‎شود. بنابراین آموزش می‎تواند وسیله مهمی جهت تسریع توسعه و پیشرفت كیفی نیروی كار باشد (غلامی، 1381: 30).

لازمه پیشرفت مشخصه‎های اصلی نیروی كار توسط نظام آموزشی، تحقق موارد زیراست:

نظام آموزشی در بردارنده تمام اجزاء لازم جهت این پیشرفت باشد.


[1] - Sirota and Meltzae

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید