دسته : -پاورپوینت
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 178
برچسبها : دانلود پاورپوینت
مبلغ : 6500 تومان
خرید این فایلپاورپوینت بررسی دریاچه مازندران در 16 اسلاید قابل ویرایش
ممکن است در کپی مطالب از فایل پاورپوینت به سایت، برخی کلمات بهم ریخته باشد
بزرگ ترین دریاچه جهان كه در اصطلاح آن را دریا مى نامند دریاچه مازندران است. این دریاچه از دریاچه سوپریور كه دومین دریاچه بزرگ دنیا است ? برابر وسیع تر است و عمق آن از شمال به جنوب افزایش مى یابد. عمق این دریاچه در ناحیه شمالى به طور متوسط كمتر از ?? متر، در بخش میانى بین ??? تا ??? متر و در بخش جنوبى كه آب هاى ساحلى ایران را تشكیل مى دهد به ??? تا ???? متر مى رسد. تا عمق ???? مترى نیز در ناحیه جنوبى این دریاچه گزارش شده است.
جهت جریان آب این دریاچه از سمت شمال غرب به جنوب شرق است. همین جهت جریان و عمق زیاد آب در سواحل ایران كه باعث كندى حركت جریان مى شود منجر به تجمع انواع آلودگى هاى این دریاچه در سواحل ایران به میزانى بیش از سواحل سایر كشورها مى شود
دریاى مازندران دریایى بسته است و خروجى عمده اى جز تبخیر ندارد. در این گونه محیط هاى آبى بسته اهمیت كنترل آلودگى ها به مراتب بیش از منابع آبى است كه جریان خروجى دیگرى به جز تبخیر نیز دارند. آمار نشان مى دهد كه نزولات جوى در سال هاى اخیر روى دریاى مازندران ?? میلى متر افزایش داشته و تبخیر از سطح آن حدود ?? میلى متر كاهش داشته است.
با توجه به حساسیت سطح آب دریاى مازندران نسبت به تبخیر و بارندگى شاید یكى از دلایل افزایش سطح آب دریاى مازندران نیز همین پدیده باشد . دریاچه مازندران توسط ? كشور ساحلى احاطه شده است. این كشورها از نظر موقعیت جغرافیایى بین اروپا و آسیا واقع شده و همین امر موقعیت ترابرى ویژه اى براى دریاى مازندران به وجود آورده است
كیفیت آب مناطق ساحلى در اندازه گیرى هاى انجام شده از ناپاك تا شدیداً آلوده متغیر است. در ?? منطقه كه اندازه گیرى در آنها انجام شده است، ? منطقه ناپاك، ? منطقه ناپاك تا آلوده، ?? منطقه آلوده، ? منطقه خیلى آلوده و ? منطقه نیز خیلى آلوده تا آلودگى شدید در مناطق ساحلى مشاهده شده است .
این دریاچه در حقیقت شاهراه ارتباطى كشورهاى شمال به شرق آسیا و هند است. مسیر ترانزیت كالاى شمال جنوب (Nostrac) از شهر هلسینكى فنلاند شروع شده و پس از عبور از خلیج فنلاند و بنادر و سرزمین هاى داخلى روسیه به طرف دریاى مازندران و پس از عبور از خلیج فنلاند و بنادر ایرانى دریاى مازندران به خلیج فارس مى رسد و با كشورهاى شبه قاره هند و سواحل جنوبى خلیج فارس ارتباط برقرار كند.