دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 2616 KB
تعداد صفحات : 105
بازدیدها : 226
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلتحقیق آفات درختان میوه
سپردار آسیایی گوجه Tecaspis = Chionaspis asiatica
Hom.: Diaspididae, Diaspidini
در تمام نقاط ایران انتشار دارد. به تمام هستهدارها حمله میكند. برگ، ساقه و تنه درختان مذكور را مورد حمله قرار میدهد. طول سپر مادههای زمستان گذران 1 تا 5/1 میلیمتر، رنگ سپرهای پورههای سنین یك و دو نارنجی است. حشره ماده زرد مایل به نارنجی میباشد. سپر نر 9/0 میلیمتر و دو قسمتی میباشد.
زیستشناسی
دو نسل در سال دارد. زمستان را به صورت پوره سن 2 و حشره كامل ماده بر روی شاخه و ساقه درختان میزبان به سر میبرد. پورههای نسل تابستانه تقریباً همگی روی برگها متمركز شده و تغذیه آنها از شیره برگ است. پورههای نسل زمستانه روی شاخهها و تنه متمركز میگردند. مادههای زمستان گذران همگی بارور هستند. در روی تنه و ساقه در زمستان نر دیده نمیشود.
کنترل شیمیایی:
. مبارزه شیمیایی باید زمانی باشد كه شپشك در مرحله Crawler باشد و 75% پورههای از زیر سپر خارج شده باشند.
1. آزینفوس متیل(گوزاتیون) EC20% و 2در هزار
2. اتیون EC47% و 1.5 درهزار
3. اتریمفوس(اکامت) EC50% و 1در هزار
4. کلرپیریفوس(دورسبان) EC40.8% و 1.5- 1 درهزار
5. روغن امولسیون شونده O 80% و 5/. درصد
Lymantria dispar
(Lep: Lymantriidae)
این حشره آفتی است پلی فاژ و در دنیا به بیش از 500 گونه حمله مینماید. در ایران گاهی به حالت طغیانی درمیآید و به خصوص در نواحی شمال روی درختان جنگلی پهن برگ و درختان میوه خسارت میزند.
زمستان را به صورت تخم و در حالت دیاپور سپری كرده و در اوایل بهار بتدریج تخمها تفریخ ولاروها خارج میشوند. لاروها 45 تا 70 روز فعالیت برگخواری شدید از خود نشان میدهد. انتقال لاروهای جوان یا لاروسن اول بوسیله باد و بوسیله رشتههای ابریشمی میباشد. لارو پس از تغذیه در محل مناسبی تبدیل به شفیره میشود. شفیره بوسیله تارهای ابریشمی به تنه درخت یا چیز دیگر خود را متصل میكند. مرحله شفیرگی 10 تا 14 روز به طول میانجامد. پروانههای ماده پس از خروج به علت سنگینی بدن خود قادر به پرواز دور نمیباشند و در همان حول و حوش محل خروج از شفیره پس از جفتگیری، تخمهای خود را به صورت تودههای بیضی شكل به تعداد 500 تا 2000 عدد در رویپوست صاف تنه و شاخههای جوان میزبان و یا روی قسمتهای مختلف درخت روی سنگ و روی كندههای بریده شده درخت قرار میدهند. تخمها تا اندازهای گرد و كرم رنگ هستند. از اواسط تابستان تا بهار آینده نزدگی خود را به حالت تخم میگذارنند.
1ـ دشمنان طبیعی
2ـ کنترل شیمیایی
استفاده از دیفلوبنزورون (دیمیلین) به نسبت 0.3 در هزار یا باکتری B.t به نسبت 2.5 تا 3 در هزار
فن پروپاترین(دانتیل) EC10% به نسبت 6/. در هزار
استامی پراید(موسیپلان) SP20% به نسبت 5/. در هزار
(Lep.: Thaumetopoeidae)
زمستان را به صورت دستجات تخم روی شاخهها به سر میبرند. تفریخ تخمها در بهار تقریباً هم زمان با باز شدن برگها صورت میگیرد.لاروهای خارج شده از یك دسته تخم به خصوص در سنین اولیه با هم زندگی میكنند و اغلب در صفوف منظم روی تنه و شاخه درختان حركت میكنند. در سنین یك و دو تمام شبانهروز روی شاخه و برگ درختان زندگی میكنند. در سنین بعد فقط شبها فعالند و هنگام روز درداخل حفرههای تنه درخت و زیر كلوخههای اطراف تنه استراحت میكنند. در این هنگام از روی برگهای خورده شده كه فقط رگبرگ اصلی باقی مانده است میتوانبه وجود آفت پی برد. لاروها پنج بار جلد عوض میكنند و پس از تغذیه كافی در عمق 10 تا 20 سانتیمتری خاك تبدیل به شفیره میشوند. حشرات كامل 2 تا 3 ماه بعد در اواخر تابستان ظاهر میشوند. یك نسل در سال دارد.
1ـ مگس پارازیت لارو Exorista sorbillans (Dip.: Tachinidae)
2ـ مبارزه با دیگر آفات پسته مانند زنجره و پسیل، مبارزه با این آفت را نیز زیر پوشش میبرد. در صورت عملیات مبارزه اختصاصی از سموم فسفره آلی در هنگام شب استفاده میشود.
پر طاووس گلابی Saturnia pyri
(Lep.: Saturnidae)
حشره كامل با بالهای باز حدود 140 میلیمتر، خاكستری مایل به قهوهای و روی هر بال لكه درشتی شبیه به چشم وجود دارد. لارو سبز رنگ در حداكثر رشد اندازه آن به 120 میلیمتر میرسد و روی حلقههای مختلف دارای غدههای آبی رنگ با موهای بلند است. به گلابی، سیب، بادام و گاهی پسته خسارت میزند. لارو از برگ تغذیه مینماید. زمستان گذرانی به صورت شفره و یك نسل در سال دارد.
کنترل: با جمعآوری لاروهای درشت میتوان به روش مكانیكی با آن مبارزه نمود.
پروانه برگخوار انجیر Ocnerogvia amanda
(Lep: Lymantriidae)
لارو این پرانه در استانهای فارس، مركزی و شمال كشور به شدت روی درختان انجیر فعالیت داشته و از برگها تغذیه مینمایند و اهمیت آن زیاد است.
زیستشناسی
زمستان را به صورت لاروهای سنین بالا در زیر سنگها و پناهگاههای اطراف درختان آلوده میگذراند. لاروهای زمستان گذران در طول این دوره فعالیت چندانی نداشته ولی با برداشتن سنگهای پناهگاه و تحریك آنها شروع به حركت میكنند. این لاروها از اواسط اسفندماه حالت پیش شفیرگی به خود گرفته و در حالی كه پیله نازك تور مانند بدور خود میتنند بدون حركت باقی مانده و در اواخر اسفندماه تبدیل به شفیره میشوند. با گرم شدن هوا از اواسط فروردین ماه پروانهها به تدریج شروع به خارج شدن مینمایند و پس از جفتگیری مادهها تخهای خود را به صورت دستهای در سطح برگ یا پشت آن میگذارند. دوره جنینی تخم 6 تا 8 روز میباشد. حشره دارای 5 سن لاروی است. طول دوره لاروی در شرایط آزمایشگاه (18 تا 23 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 58 درصد) 28 روز است. پس از این مدت لارو در سطح برگ در حالی كه پیله نازك خاكستری رنگی میتند حالت پیش شفیرگی به خود گرفته و ظرف یك تا دو روز تبدیل به شفیره میگردد. این آفت در شرایط آب و هوایی آب سرد خفر دارای سه نسل كال و در برخی سالها 4 نسل در سال میباشد.
کنترل:
1ـ تخمهای این آفت دارای پارازیتوئیدهای گوناگونی میباشد:
Trichogramma embryophagum (Hym.: Trichogrammatidae)
Anastatus sp. (Hym.: Eupelmidae)
Oocncyrtus sp. (Hym.: Encyrtidae)
2ـ لاروهای این آفت همزمان با غروب آفتاب از پناهگاههای خود خارج شده، به طرف درختان حركت كرده. از آنها بالا رفته و شروع به تغذیه مینمایند. خروج از پناهگاهها و ركت به اطراف درختان از هنگام
غروب شروع و تا یك ساعت بعد از آن وقتی كه هوا كاملاً تاریك شد ادامه دارد. تغذیه لاروها در ساعات اول شب بسیار زیاد ولی این میزان با گذشت شب رو به كاهش میگذارد. در آخرین ساعت تاریكی شب، لاروها شروع به پایین آمدن از درختان نموده و به طرف پناهگاهها راه میافتند، لذا میتوان اقداماتی نظیر:
الفـ پیچیدن گونی و مقوا بدون استفاده یا با استفاده از سموم بدور شاخههای آلوده
بـ استفاده از سموم دور شاخههای آلوده
جـ استفاده از سموم به صورت پودرپاشی دور طوقه
دـ سمپاشی زیر درختان و پیچیدن پلاستیك در اطراف تنه درختان آلوده را انجام داده كه از بین آنها استفاده از سموم به صورت پودرپاشی دور طوقه و بستن پلاستیك به دلیل تأثیر بیشتر و عدم نیاز به آب و سم پاش بهتر از بقیه روشهاست.
کنترل شیمیایی:
برای کنترل بید انجیر(Simaethis nemorana) ودیگر برگخواران از سم زیر استفاده میکنیم.
دیفلوبنزورون(دیمیلین) Wp25% و 3/. گرم درلیتـــر
پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus
Lep: Papilionidae
زمستان را به صورت شفیره روی درختان مرکبات یا گیاهان مجاور آن به سر می برد. دربهارتبدیل به حشره کامل می گردد که پس از جفت گیری که معمولاًدرحالت پرواز انجام می گیرد تخمهای خود را به طورانفرادی یا جفت جفت در سطح برگها قرار می دهد. لاروها پس از خروج تخم شروع به تغذیه از برگ می کنند. دارای5 سن لاروی است و پس از آن روی شاخه ها تبدیل به شفیره(بدون پیله) می شود. درجهرم 4 تا 5 نسل در سال دارد.مبارزه شیمیایی ضرورت ندارد.زنبوری از خانواده pteromalidae با نام pteromalus puparum شفیره های این آفت را پارازیته می کنند.
کنترل: معمولاً نیاز به مبارزه ندارد. در مورد نهالها جمع آوری لاروها موثر است. در صورت لزوم از سموم گوارشی استفاده شود.
خرید و دانلود آنی فایل