دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 32 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 291
برچسبها : الگوهای تدریس یادگیری دانش آموزان فنون تدریس
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلتحقیق تأثیر الگوهای تدریس بر یادگیری دانش آموزان مربوط به درس : روش و فنون تدریس
بخشهایی از متن تحقیق
دنیای امروز دنیایی است با ابعاد و ویژگیهای مختلف و گوناگون که ماهیت این ابعاد نحوه زندگی را در جوامع و کشورهای مختلف روشن می نماید. برای زیستن در این جهان پارامترها و فاتورهای بسیاری وجود دارد که در صورت آگاهی از روش صحیح برخورد با این عوامل و استفاده از این روشها می توان به بهترین نحو زیست به جرأت می توان یکی از مهمترین مواردی که از ابتدای خلقت تاکنون بشر یا آن برخورد داشته و سعی در بهبود آن همواره در نظرش بوده را آموزش و پرورش یا تعلیم و تربیت دانست. با مراجعه به قرآن کریم درمی یابیم که حتی قبل از اینکه انسان پای به عالم خاکی بگذارد نیز در حال آموزش بوده است. ...
رعایت پاره ای از مطالب در تدریس، تأثیر آن را فزونی بخشیده و علاقه شاگردان را به موضوعات آموزشی بیشتر می کند، لذا به استادان و مدرسین گرامی توصیه می شود که به موارد یاد شده زیر توجه کافی مبذول بدارند.
یکی از مهمترین اصول تدریس، احاطه کامل معلم است به مطالب آموزشی، تا بتواند پاسخ گوی همه سئوالات کلاس باشد. اما اگر معلم پاسخ سئوالی را به هر سببی ندانست، لازم نیست که با داستان سرایی در مقام پرده پوشی به آن چه نمی داند، برآید. بلکه باید صراحتاً بگوید که پاسخ صحیح در جلسه آینده داده خواهد شد. سپس با مطالعه و با بررسی کافی، پاسخ صحیح سئوال را پیدا کرده و آن را در اولین جلسه کلاس مطرح سازد. ...
تدریس و یادگیری دو مفهوم مجزا هستند و تئوریهای آنها نیز متفاوت می باشند. تدریس فرایندی است که محصول آن یادگیری است و الگوهای یادگیری بیانگر موقعیتهایی هستند که یادگیری در آن اتفاق می افتد. در حالی که الگوهای تدریس شیوه های تدریس و نحوه ارائه درس را بیان می کنند و برای آن تدوین شده اند که دانش آموزان ضمن یادگیری اطلاعات، افکار و مهارتهای درسی، رشد ارزشها و مهارتهای اجتماعی و فهم خود و اطراف خود، برذخایر خویش بیفزایند.
تئوریهای یادگیری بیان کننده چگونگی تحقق یادگیری می باشند و شرایطی را که یادگیری در آن تحقق می یابد را توصیف می نماید، در حالی که تئوریهای تدریس بیانگر روشهای مختلفی هستند که رفتار معلم بر یادگیری فراگیران تأثیر می گذارد.
فیلیب کومبز معتقد است که از میان عوامل درون کلاسی ، 5 عامل در کیفیت تدریس مؤثر می باشند که عبارتند از : اهداف آموزش، برنامه های درسی، معلمان، روشهای تدریس و تکنولوژی آموزشی. حال آنکه اکثر صاحب نظران معتقدند که معلمین عامل اصلی در فرآیند تدریس و یادگیری می باشند. همه سرمایه گذاریها و فعالیتهای آموزشی به خاطر برپایی کلاس و تحقق تدریس خوب می باشند. زیرا از طریق تدریس اهداف نظام تعلیم و تربیت تحقق می یابد و تا موقعی که در طرز تدریس معلمان تغییر و بهبود حاصل نشود، ساختمانهای جدید، وسایل نقلیه، و مسائل آموزشی و... هیچ یک برای بهبود کیفیت آموزش نقش مهمی نمی تواند ایفا کند.
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
زمینه
الف : شاگرد
توصیه هایی در شیوه های تدریس
ب : استاد
1- ویژگی های استاد
الف) داشتن و اطلاعات کافی
ب) آشنایی با شیوه های تدریس
ج) شخصیت
د) قدرت و رهبری
ه) تفکر حرفه ای
2- بهسازی شیوه تدریس
الف ) مداومت در استفاده از شیوه صحیح تدریس
ب) ارزیابی شیوه های تدریس
ج)رفع معایب شیوه تدریس
ه) دستیابی به بهترین شیوه تدریس
و) توجه به جنبه های خاصی از آموزش
پ) تدریس
ارتباط تدریس و یادگیری
عوامل مؤثر در کیفیت درس
ارزشیابی کیفیت تدریس
مهارتهای ارائه درس
طرح سئوال و پرسش
عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی
نتیجه گیری
منابع و مآخذ
خرید و دانلود آنی فایل