دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 20 KB
تعداد صفحات : 32
بازدیدها : 401
برچسبها : رهبری تحول آفرین سبک رهبری هوش هیجانی مدیران پرستاری
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلطرح تحقیق بررسی هوش هیجانی مدیران پرستاری و سبک رهبری تحول آفرین در بیمارستان امام خمینی
مقدمه
هوش هیجانی به عنوان یک مبحث علمی در روانشناسی نزدیک به دو دهه است که در جهان و اندکی دیرتر، در ایران مطرح است و اهمیت آن با بروز تحولات اجتماعی مربوط به عصر صنعتی و فراصنعتی، به ویژه در گستره ی روابط میانفردی در محیط تحصیل، کار و خانواده نمود روز به روز بیشتری یافته است، به طوری که بسیاری بر این باور هستند که فرد برای آنکه در این شرایط بتواند به کامیابی نسبی در زندگی دست یابد لازم است در کنار بهره مندی از بهره ی هوش متعارف (IQ) از بهره ی عاطفی (EQ) مناسب نیز برخوردار باشد. بدین ترتیب نقش هوش هیجانی یا هوش عاطفی و پرورش آن در پیشرفت فرد در اجتماع نقشی است بسیار بااهمیت که نمی توان آن را ندیده گرفت.
امروزه بسیاری از سازمانها دستخوش تغییرند و هرگونه تغییر نیازمند کارکنان و مدیرانی است که انطباق پذیر بوده و با تغییرات سازگار شوند در این میان تعامل اجتماعی به شیوه ای شایسته و ثمربخش برای بیشتر مدیران و رهبران به عنوان کلیدی در مدیریت تغییرات سازمانی اهمیت فزاینده ای دارد.
توانایی زندگی کردن با دیگران، ایجاد اعتماد و احترام متقابل و برقراری روابط مؤثر و اثربخش با دیگر افراد، نیاز به مجموعه ای از مهارت ها دارد. چنین مهارت هایی از زمان مطالعات رهبری اوهایو مطرح بود، که در آن بررسی ها تحت عنوان توجه به افراد معرفی شدند و در زمان های مختلف تحت عناوینی همچون گرایش اجتماعیعاطفی و یا مهارت روابط انسانی معرفی شدند.
به طور کلی، این مجموعه از مهارت های بین فردی، با توانایی مدیران و رهبران در مورد رفاقت و صمیمیت با کارکنان و درک احساسات و عواطف آنها به رفع نیازهایشان سر و کار دارد و موجب برقراری احترام و اعتماد متقابل و برقراری روابط اثربخش و غیردستوری بین پیروان و رهبران خواهند شد.
تحقیقاتی که در ده سال گذشته در زمینه ی هوش هیجانی صورت گرفته است به اندازه ای فراوان و گسترده است که از آن به عنوان انفجار پژوهش در زمینه ی هوش هیجانی یاد شده است. این تحقیقات شواهد روزافزونی را به دست می دهد مبنی بر اینکه هوش هیجانی را می توان به طور قابل اطمینان اندازه گرفت و می توان از آن در پیش بینی نتایج مهم در عرصه ی کار و زندگی از جمله کیفیت رابطه با دیگران و کارایی مدیریتی بهره جست.
همچنین مطالعات نشان داده است که گوی رقابت آینده را مدیرانی خواهند برد که بتواند به طور ثمربخش و نتیجه بخش با منابع انسانی خود ارتباط برقرار کند، در این زمینه هوش عاطفی یکی از مؤلفه هایی است که می تواند به میزان زیادی در روابط مدیران با اعضای سازمان نقش مهمی ایفا کند. در حقیقت هوش هیجانی عامل تعیین کننده توفیق یا عدم توفیق مدیران می باشد.
هر چه در سازمان به سمت بالاتر می رویم اهمیت هوش عاطفی در مقایسه با هوش عقلی افزایش می یابد. در این زمینه گولمن و همکاران او معتقدند که هوش عاطفی در تمامی رده های سازمانی کاربرد زیادی دارد، اما در رده های مدیریتی اهمیتی حیاتی می یابد. آنان مدعی هستند هوش هیجانی تا حدود 85% بهترینها را در موقعیت رهبری ارشد از ضعیف ترینها جدا می سازد و مشخص می کند. زیرا شرایطی که در رأس سلسله مراتب سازمانی بوجود می آیند، سریعتر گسترش می یابند، چرا که هرکسی به مدیر و فرد بالا دست خود نگاه می کند. افراد زیردست رفتارهای عاطفی خود را از مدیران می آموزند. حتی هنگامی که مدیر را نمی توان زیاد رؤیت کرد (مثل مدیری که پشت درهای بسته در طبقات بالاتر کار می کند.) نگرش او بر حالات زیردستانش تأثیر می گذارد. به همین علت است که هوش عاطفی از اهمیت زیادی برای یک رهبر برخوردار است.
همچنین گولمن ادعا می کند که اگرچه بهره ی هوش عمومی، نسبتا ثابت است، اما هوش هیجانی می تواند ایجاد شده و آموزش داده شود. هوش هیجانی یک مهارت انعطاف پذیر است، در حالی که شخصیت تغییر نمی کند. وقتی EQ و شخصیت را باهم در نظر می گیریم، می توانیم از کل فرد تصویر خوبی بدست آوریم.
هوش شناختی (IQ)، شخصیت و هوش هیجانی (EQ) ویژگی های متمایزی هستند که همه ما آنها را داریم. مجموع آنها تعیین کننده ی چگونگی تفکر و عمل ماست. امکان ندارد بتوانیم براساس یکی از آنها دیگری را حدس بزنیم و همان گونه که گفته شد، از بین این سه ویژگی، هوش هیجانی موردی است که انعطاف پذیر و قابل تغییر است.
در این تحقیق به دنبال یافتن این جواب هستیم که آیا بین ابعاد هوش عاطفی که شامل : 1- خودآگاهی 2- خودکنترلی 3- همدلی 4- مهارت اجتماعی 5- خودانگیزی و سبک رهبری تحول آفرین رابطه معناداری وجود دارد؟
هدف اصلی تحقیق
بررسی رابطه ی بین هوش هیجانی مدیران پرستاری و سبک رهبری تحول آفرین در بیمارستان امام خمینی اردبیل
تعریف واژه ها و مفاهیم
مهارتی است که دارنده ی آن می تواند از طریق خودآگاهی، روحیات خود را کنترل کند. از طریق خودمدیریتی آن را بهبود بخشد، از طریق آگاهی اجتماعی تأثیر آنها را درک کند و از طریق مدیریت روابط به شیوه ای رفتار کند که روحیه خود و دیگران را بالا ببرد.
رهبری عبارت است از توانایی ترغیب دیگران به کوشش مشتاقانه جهت کسب اهداف
معین، یا فعالیتهایی که مردم را برای تلاش مشتاقانه در جهت کسب اهداف گروهی تحت تأثیر قرار می دهد. در تعریف وسیعتر رهبری یعنی نفوذ در دیگران جهت کسب هدف.
فرآیند نفوذ آگاهانه در افراد یا گروهها برای ایجاد تغییر و تحول ناپیوسته در وضع موجود و کارکردهای سازمان به عنوان یک کل است. رهبران تحول آفرین از طریق گسترش و ترفیع اهداف زیردستان اعمال نفوذ می کنند و با ایجاد اعتماد در آنها باعث می شوند آنها بیشتر از انتظارات توافق شده عمل کنند.
مدیرپرستاری فردی است که وظایف برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل منابع انسانی، مالی در دسترس سازمان را به عهده دارد تا کیفیت مراقبت پرستاری بیماران و خانواده هایشان را بهبود بخشد.
این طرح تحقیق دارای منابع به صورت درون متنی می باشد/
خرید و دانلود آنی فایل