پایان نامه رابطه نگرانی و سرسختی روان شناختی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان

پایان نامه رابطه نگرانی و سرسختی روان شناختی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان پایان نامه رابطه نگرانی و سرسختی روان شناختی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 99 KB

تعداد صفحات : 125

بازدیدها : 356

برچسبها : نگرانی سرسختی روان شناختی پیشرفت تحصیلی

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی روانشناسی بالینی بررسی رابطه ی نگرانی و سرسختی روان شناختی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان

معرفی و بخشهایی از پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی، عنوان تحقیق : بررسی رابطه ی نگرانی و سرسختی روان شناختی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

یکی از ابعاد پیشرفت در آموزش عالی پیشرفت تحصیلی است که مفهوم آن معلومات یا مهارت های اکتسابی عمومی یا خصوصی در موضوع درسی است که معمولا به وسیله آزمابش ها یا نشانه ها یا هر دو که اساتید برای دانشجویان وضع می کنند اندازه گیری می شود. تمایل به پیشرفت و دوری از شکست همچنین علاقه به رشته تحصیلی و ادامه تحصیل،باعث افزایش انگیزه پیشرفت ودرنتیجه،باعث افزایش پیشرفت تحصیلی می گردد.

نگرانی پدیده است شگفت انگیز که تقریبا همه ی ما با آن آشنا هستیم و می توان گفت به اندازه ی تاریخ بشر قدمت دارد هر گاه بشر خود را با عامل تهددی کننده ای (خیالی یا واقعی) مواجه دیده احساس نگرانی را در خود تجربه نموده است اگر چه این برداشت که نگرانی تا حدی ضروری است غیر معمول نمی باشد ولی اکثر ما ترجیح میدهیم که ازنگرانی بپرهزیزیم .

گاهی اوقات این واهمه وجود دارد که در صورت متوقف کردن نگرانی احتمال رخ دادن اتفاقی ناگوار که فکرش ما را به خود مشغول ساخته بیشتر می شود افراد نگرانی یک سری از نمایشها و داستان های خیالی مصیبت بار را در ذهن خود ایجاد نموده و می پرورانند و سعی می کنند که عواقب و پیامدهای آنها را نیز تصور کنند و مورد مداقه قرار دهند آنها ممکن است همچنین سعی نمایند که دشواریها و مشکلات مربوط به مصیبت مورد نظر را به طور ذهنی مرتفع سازند و تدابیری برای اجتناب از آنها یا آماده سازی خودشان جهت مقابله با آنها بیاندیشند نگرانی ممکن است دارای یک سیر طبیعی دورانی باشد.

نگرانی از جمله موضوعاتی است که سابقه طولانی را در ادبیات روانشناسی دارا نیست و عمدتا با واژه هایی چون اضطراب ترس دلهره و ... معادل فرض شده است.

بروکوک نگرانی را تلاشی برای حل مسئله تعریف می کند که طی این فرایند، توالی افکار نگران کننده به وسیله ی محرکی ترس آور شروع می شود و در این فرایند فعالیت فکری حل مسئله برای پیشگیری از بروز حادثه ای نامطلوب در آینده برای سازگاری با آن دنبال می شود.

افراد سرسخت قدرت سازگاری بالایی را با فشارزاهای روانی دارند و این ویژگی همانند سپری آنان را در برابر فشارزاهای گوناگون محافظت می کند کوباسا 1974 از جمله اولین افرادی بود که سعی نمود ...

تعریف نگرانی

بورکوک معتقد است که نگانی، تلاشی است ذهنی برای حل مسئله که به صورت توالی افکار منفی بروز می کند. در این فرآیند فعالیت فکری حل مسئله برای پیشگیری از بروز حادثه ای نامطلوب در آینده یا برای سازگاری با آن رخ می.دهد. متیوز اعتقاد دارد که نگرانی، تلاشی است ناموفق برای حل مسئله که به مرور ذهنی مستمر پیامدهای تهدید آمیز حادثه منجر می شود و در برخی موارد سناریوهای ذهنی ایجاد می نماید که به طور فعال، مانع حل موفقیت آمیز مسئله می.شود.

نگرانی جنبه ای از سیستم ادراک تهدید است که از طریق آن، اطلاعات مربوط به عامل تهدید، بررسی و در زمان های دیگر، بازنگری، جستجو و فعال می شود. از این رو، نگرانی با راهبرد جستجو برای اطلاع یابی جهت بررسی و کنترل مسئله ای ذهنی همراه است. همچنین، بورکوک معتقد است که نگرانی نوعی مکانیسم شناختی اجتنابی است که با تشخیص مشکل و اجتناب ذهنی از آن مرتبط است. البته، برخی از محققان گراین را بیشتر یک روش مقابله ای هیجان- مدارانه نسبت به یک موضوع تهدید آمیز قریب الوقوع می دانند، تا روش مشکل مدارانه.

اگرچه، تحقیقات اولیه در زمینه نگرانی، صرفا به مطالعه نگرانی در حیطه اضطراب امتحان محدود بوده است، اما امروزه توجه بیشتری به این موضوع مبذول می شود. تا بدانجا که تازه ترین کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM IV، 1992) نگرانی را یکی از ملاکهای تشخیصی اختلال اضطراب منتشر یا فراگیر (GAD) معرفی می کند.

ویژگی های سرسختی روانشناختی

ویژگی های سرسختی روانشناختی عبارتنداز:

1- حس کنجکاوی قابل توجه.

2- تمایل به داشتن تجارب معنی دار.

3- اعتقاد به مؤثر بودن آن چه که مورد تصور ذهنی قرار گرفته است.

4- انتظار این که تغییر امری طبیعی است و هر محرک با اهمیت می تواند موجب رشد و پیشرفت گردد.

5- ابراز وجود، نیرومندی و پر انرژی بودن.

6- توانائی استقامت و مقاومت

این ویژگی های مختلف می توانند در سازگاری با وقایع استرس آور زندگی مفید باشند.

منطق انتخاب این ویژگی ها، ارزیابی های شناختی خوش بینانه است که می تواند علی رغم استرس آور بودن آنها باعث درک معنی دار و طبیعی ویژگی ها از سوی فرد شود. با این وجود، تصمیم گیری قاطعانه می تواند منجر به یکپارچگی آنان در تجارب آینده شود. به این ترتیب، افراد سرسخت وقایع استرس آور را به وقایع قابل تحمل تر تبدیل می کنند.

عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی

برنامه درسی

برنامه درسی را می توان به سه گروه برنامه درسی مورد انتظار (آنچه که در فهرست دروس و یا هدف های یادگیری مندرج است)، برنامه درسی اجرا شده (آنچه که استادین عملاً تدریس می کنند در زبان پژوهش به آن اغلب فرصت یادگیری می گویند) و برنامه درسی فرا گرفته (آنچه که کودکان واقعاً یاد می گیرند) تقسیم نمود. شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه تقاضای برنامه درسی در پیشرفت تحصیلی مؤثر است. به طور خلاصه می توان اظهار داشت که اگر دانشجویان فرصت یادگیری چیزی را داشته باشند، معمولا آن را فرا می گیرند و اگر این فرصت برای آنها فراهم نباشد، از یادگیری آن محروم خواهند شد. به عبارت دیگر ، هر چه میزان تقاضا در برنامه درسی مورد انتظار با ثابت فرض کردن بقیه عوامل بیشتر باشد، کودکان بیشتر یاد خواهند گرفت.

بسیاری از کشورهای در حال توسعه دارای مراکز برنامه ریزی درسی هستند، گر چه در بسیاری از کشورها برنامه های درسی برای رهایی از نفوذ برنامه های قدرت های استعماری گذشته به صورت ملی تدوین شده اند، هنوز در برنامه های درسی برخی از کشورها این وضعیت وجود ندارد و یا آنکه در طرف دیگر طیف به آنچه که در دیگر کشورها کودکان برای یادگیری بخصوص در زمینه خواندن، ریاضیات و علوم دارند، توجه کافی مبذول نشده است...

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

اهداف پژوهش

اهداف کلی

اهداف جزئی

فرضیات پژوهش

تعاریف نظری و عملیاتی متغییرها

فصل دوم

ادبیات نظری پژوهش

الف- نگرانی

پیشینه تاریخ نگرانی

تعریف نگرانی

حوزه های نگرانی

عوامل موثر در نگرانی

جدیدترین نریه مکانیسم نگرانی

انواع نگرانی

الف- کنش نگرانی

ب- حالت نگرانی

ج- حیطه های نگرانی

رابطه نگرانی با سازگاری

ویژگی های شخصیتی افراد نگران

الف- تردید و دودلی

ب- جایگاه مهار

ج- ضعف تمرکز حواس و مشکل خواب

د- کمال گرایی و ضعف عزت نفس

آثار جسمانی نگرانی

روشهای مقابله با نگرانی

- تجویز نگرانی کنترل شده

- کاهش طول مدت نگرانی از طریق افزایش سرعت تفکر

- محدود ساختن نوع موضوعات (یا مشغله های ذهنی)

- فعالیتهای ذهنی مثبت

- انعطاف پذیری در تصمیم گیری

- کاهش سطح برانگیختگی

- تقویت توانایی حل ذهنی- رفتاری مشکلات

- افزایش آمادگی های ذهنی فرد

- افزایش خود- اثر بخشی ادراک شده

- اصلاح خلق افراد

ب- سرسختی روانشناختی

مؤلفه های سرسختی روانشناختی

ج- مبارزه جویی

ویژی های سرسختی روانشناختی

پیشایندها و پیامدهای سرسختی روانشناختی

زیر بنای مفهومی آینده سرسختی روانشناختی

عوامل و همبسته های سرسختی روانشناختی

عوامل مؤثر در سرسختی روانشناختی

عوامل سرشتی

عوامل زیست شیمیایی

یادگیری

ارزیابی شناختی

عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی

برنامه درسی

کتاب های درسی و مواد آموزشی

استاد، روش تدریس و تربیت استاد

تجربه استادان

آماده کردن درس و نمره دادن

مهارت ها

تحصیلات عمومی

تحصیلات در زمینه تعلیم و تربیت

مدت زمان تحصیل در دانشگاه و منزل

سازمان و تسهیلات دانشگاه

دانشگاه ها شهری و روستایی

آموزش از راه دور

پیشینه تحقیق

پژوهش های انجام شده در خارج از کشور

پژوهش های انجام شده در داخل کشور

فصل سوم

روش پژوهش

جامعه ی آماری

نمونه روش نمونه گیری

ابزارپژوهش

مقیاس نگرانی اهواز

مقیاس سرسختی روانشناختی

جمع آوری اطلاعات واجرای پژوهش

روش تجزیه وتحلیل اطلاعات

فصل چهارم

یافته های جمعیت شناختی

یافته های استنباطی

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید